יינות הם כבר לא זרים לרוב הישראלים ועדיין יש נקודות שאפשר להאיר ולספר על היתרונות שלהם. ישראלים לא שותים יינות רק בשבתות ובחגים, וזה כבר ברור לפי מספר היקבים שיש בארץ. עם זאת, יש כמה הרגלים שלהם שאפשר לעדן ולעדכן משום שהם פחות יודעים לבחור לעצמם יין אדום מומלץ וצריכים עדיין עוד מידע על כך. יין אדום הוא השם הכללי שאפשר לתת לכל היינות שאינם לבנים או סמוקים ויש בהם סוגים שונים שאהובים על ישראלים בגלל מזג האוויר החם שלנו והם לא מכבידים. יינות כאלה נחשבים לבריאים יותר בגלל תכולת נוגדי החמצון שלהם והשתייה שלהם מומלצת במתינות. אפשר גם לבשל בהם וישראלים באמת גילו את האפשרות הזאת להעשיר את התבשילים וארוחות הגורמה שלהם ביינות טובים שמתאימים לכך. לא יזיק אף פעם ללמוד כמה דגשים ופרטים על היינות האדומים שאפשר למצוא בישראל ולמי הם מתאימים.
אילו סוגי יין אדום אפשר למצוא בישראל?
בישראל למדו לגדל ענבים מסוגים שונים כי הם מתאימים לטרואר הישראלי ולמזג האוויר. אנחנו מפיקים כאן יינות משובחים שזוכים בפרסים רבים ברחבי העולם בתחרויות טעימה וכעת אפשר לומר בוודאות שהיקבים שהיו כאן מאז ומעולם כבר לפני אלפי שנים לא היו כאן לשווא. בהחלט ידעו מה עשו כאשר גידלו כאן ענבים בזנים המקומיים משום שהאדמה והאקלים פה מצוינים לגידול ענבי יין מסוגים שונים. אנחנו מוצאים כאן קברנה סוביניון, שיראז, קברנה פרנק, פטיט סירה. כל אלה זנים שיובאו לכאן עם הזמן והתאלמו מצוין הודות לעבודה של ייננים מעולים שידעו לגדל אותם נכון ובהתאמה לטרואר שלנו. אנחנו מוצאים יקבים בכל רחבי הארץ במקומות שמתאימים לגידול וההשפעה שלהם על טעמי היינות מובהקת. יש אדמת הר הנגב ואדמת מדבר יהודה, אדמת גליל ואדמת גולן. לכל המאפיינים שלהן יש השפעות ניכרות ברורות על טעם היין ולכן הבחירה ביניהם ללקוחות נעשית על פיהם. אם אתם מחפשים יינות יבשים יותר או פחות זו הדרך למצוא את היין שיתאים להעדפה שלכם.
הטעמים שאפשר למצוא ביינות אדומים
טעמי היין נובעים לא רק מהזנים ומהטרואר והאקלים שבהם גדלו. יש גם טיפול נכון ביישון של היין על מנת שיעמיק את הטעמים שלו ויעבור את הזמן הנכון בחבית, כדי לקבל את העומק והאופי שלו. כיום, כשהזנים האלה כבר שונים מהזנים העתיקים והמקוריים הודות למוטציות הטבעיות ולהתפתחות שלהם עם הזמן, הזנים של היום הרבה יותר מעודנים והיישון שלהם בחביות מסוימות מעניק להם את עושר הטעמים והניחוחות שאנחנו מצפים למצוא ביינות אדומים טובים, והם כולם מגיעים מעולמות רחוקים שנרמזים בטעם היין ובארומה שלו: שזיף, פירות יער שחורים או אדומים, שוקולד, תבלינים ירוקים, ציפורן ופלפל, פטל אדום, קפה, סיגר מעושן. ככל שמתרגלים לטעמו של היין מגלים בו עוד יותר רבדים וכמובן שמשנה לשנה ההשתבחות והיישון שלו הופכים אותם לעוד יותר מודגשים. אם אתם אוהבים יין שמתיישן כמה שנים, בחרו ביינות אדומים שמציעים לכם את העומק הזה כדי להעשיר את החוויה.
כיצד ליהנות מיין אדום?
יין אדום מומלץ הוא יין שאתם אוהבים מהטעימה הראשונה ושמחים ללוות אותו תוך כדי ההיפתחות שלו באוויר וגם לאורך השנים. כמובן שיין הוא שונה מבציר לבציר ולכן מומלץ לבחור סוג מסוים ולגלות אותו מדי שנה כדי להבין איך הוא מושפע מאותה שנה לטוב ולרע ולהתאהב בו מחדש. זה נפלא לדעת שאם אתם פותחים בקבוק קברנה סוביניון הוא לעולם לא יהיה אותו דבר בדיוק ותמיד ימצא דרך להפתיע אתכם לטובה.